Opleiding Privacy en Informatiemanagement

Privacybescherming cruciaal

PrivacyCompass® is continu op zoek naar collega’s: onafhankelijke, professionele en integere mensen die zich op hoog niveau in organisaties staande houden en ervaring hebben met project- en organisatieadvies.

Ook wie géén uitgebreide kennis van de privacywetgeving heeft helpen wij graag op weg. Bijvoorbeeld degenen die door een reorganisatie boventallig zijn geraakt en op zoek zijn naar een nieuwe wending in hun carrière.

PrivacyCompass®  biedt een opleidings- en inwerktraject aan dat kandidaten in staat stelt om, na een succesvolle afronding, aan de slag te gaan voor PrivacyCompass®.

Profiel kandidaten

PrivacyCompass is op zoek naar mensen die:

  • onafhankelijk, professioneel en integer zijn,
  • zich op hoog niveau in organisaties staande kunnen houden,
  • ervaring hebben met project- en organisatieadvies,
  • Nederlands en Engels beheersen,
  • minimaal hbo werk- en denkniveau hebben,
  • één van de volgende achtergronden hebben: (GR) Compliancy, het juridisch vakgebied, project- en/of verandermanagement, Business Process Management en/of leidinggevende ervaring hebben,
  • bereid zijn te reizen voor werkzaamheden door heel Nederland.

Het opleidings- en inwerktraject

PrivacyCompass biedt een uniek opleidings- en inwerktraject in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en vooraanstaande specialisten. In dit onderwijstraject worden onderwijs en werk gecombineerd.

Het onderwijs bestaat uit modulair onderwijs via de Hogeschool Utrecht en gastcolleges van vooraanstaande specialisten op het gebied van privacy wet- en regelgeving, IT-beveiliging en consultancy:

mr. Ina Brouwer, Legal Counsel
Ina is gespecialiseerd op het bestuur- en auteursrecht, intellectueel eigendom en vraagstukken van governance in de semipublieke sector.

prof. mr. dr. Gerrit-Jan Zwenne, advocaat
Gerrit-Jan is expert op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Daarnaast heeft hij ruime ervaring op het gebied van internet- en telecomrecht. Hij is hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden.

Brenno de Winter, onderzoeksjournalist en IT expert
Brenno is nieuwsgierig, onverschrokken en vasthoudend. Met die kwaliteiten laat hij als onderzoeksjournalist en IT-expert geregeld van zich spreken. Brenno staat bekend om zijn kennis van en ervaring met internetbeveiliging, privacy en halsstarrig tegenwerkende overheden die geen informatie willen delen.

Aannamebeleid

Kandidaten kunnen worden voorgedragen door hun huidige werkgever of kunnen zich opgeven via contact@privacycompass.nl. Wij ontvangen hierbij graag een cv, een persoonlijke motivatiebrief en eventueel een verklaring van aanbeveling van de huidige werkgever.

Als het gevraagde hbo werk- en denkniveau niet onderbouwd kan worden met een diploma of andere gegevens uit het cv, dan kan de kandidaat gevraagd worden om een kennistoets af te leggen.

Na ontvangst van de gevraagde stukken wordt de kandidaat uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met vertegenwoordigers van PrivacyCompass®, de Hogeschool Utrecht en het werkveld. Tevens vindt een assessment met JANE® plaats. Na goedkeuring wordt de kandidaat aangenomen voor de basisopleiding.