PrivacyCompass® bestaat uit een team van professionals met een achtergrond op het grensvlak van Business, Legal en IT.

Wat klanten zeggen

PrivacyCompass® heeft het privacybewustzijn binnen ons bedrijf naar een hoger niveau getild. De sessie was praktisch, vlot en to-the-point!

Ons hele team is geïnspireerd en we voldoen nu aan de eisen van onze klanten. Met het abonnement van PrivacyCompass® gaan we dat ook blijven. Juist voor onze klanten!

Rob BloemscheerMy Motivation Insights

De gestandaardiseerde en gestructureerde aanpak van PrivacyCompass®stelt élke organisatie in staat aan de nieuwe privacywet te voldoen.

Praktische oplossingen, snel inzicht in de risico’s, verhoogd privacybewustzijn én voor minimale kosten. Daaraan verleen ik graag mijn medewerking.

Gerrit-Jan ZwenneHoogleraar Privacyrecht

Bij deze klanten werken wij aan privacy compliance:

Wat kenmerkt PrivacyCompass®?

  1.  Multidisciplinair

PrivacyCompass® biedt een multidisciplinaire aanpak op het grensvlak van recht, business en IT, waardoor u in staat wordt gesteld gedegen keuzes te maken die leiden tot betere privacybescherming.

  2.  Pragmatisch

Concrete actieplannen, de juiste mensen en praktijkgerichte trainingen.

1
2
3
4
1

Multidisciplinair

2

Pragmatisch

3

Organisatie- én mensgericht

4

Organisatiespecifiek

  3.  Organisatie- én mensgericht

Privacy is een mensenzaak. Zowel op bestuurlijk niveau als op de werkvloer bepalen mensen hoe zij omgaan met privacy. PrivacyCompass zorgt ervoor dat uw organisatie én uw medewerkers compliant zijn.

  4.  Organisatiespecifiek

Elke organisatie heeft een eigen missie, visie, strategie, budget en/of risicobereidheid. Deze vormen altijd het kader voor de maatwerkoplossing die PrivacyCompass voor uw organisatie ontwikkelt.

Werken bij PrivacyCompass®

PrivacyCompass® is dé kennisleider op het gebied van privacywetgeving.
Wil jij werken als PrivacyCompass® consultant aan uiteenlopende en uitdagende opdrachten van onze klanten?

Wij bieden de volgende mogelijkheden:

Hoe het begon

Voorjaar 2016Ina Brouwer, Mark Hoogveld en Mathijs van der Most beginnen met de ontwikkeling van Professional Services, ondersteund door een aantal bevriende advocaten en business analisten.

Het doel: een instrument bouwen wat op tactisch en strategisch niveau organisaties helpt om de juiste aanpak te vinden voor implementatie van de nieuwe privacywet (AVG).

Wat hen samenbracht: de overtuiging dat succes enkel mogelijk is door middel van een multidisciplinaire aanpak, waarin drie sectoren samenkomen: Business, IT en Legal.

Zomer 2016 Wouter van den Berg en Loek Worm denken vanuit hun ervaring met privacy issues en hun achtergrond in awareness tooling en e-learning na over de vraag hoe de bewustwording en de kennis rondom de nieuwe privacywet juist bij de mensen op de werkvloer geborgd kan worden.

Vervolgens beginnen zij solide Awareness & Learning Tools te bouwen, waar zij al ervaring mee hadden opgedaan tijdens de implementatie van de Wet Financiële Toetsing.

Najaar 2016 — Loek en Mathijs spreken samen over hun initiatieven en besloten hun krachten te bundelen binnen één bedrijf. Op die manier zou een totaal oplossing aan klanten kunnen worden aangeboden. Andere aandeelhouders reageerden enthousiast en gaven akkoord op dit plan. Al snel werd een investeerder gevonden zodat het concept versnelt in de markt kon worden gezet.

1 maart 2017 — Officiële oprichting van PrivacyCompass®.